Megtaláltuk a világ legromantikusabb esküvői helyszínét

A megvilágított félkör alakú kápolna a víz tükrében úgy néz ki, mint a soha le nem nyugvó hold. A Syn Architect által tervezett rendezvényhelyszínt a kínai Tai-hegy drámai tája öleli körül.

A Hometown Moona Lushang Group által 2019-ben megalkotott stratégia részeként valósult meg. A projekt célja, hogy a természeti táj felfedezésére ösztönözze az utazókat, elősegítse a régió falvai közötti összeköttetést, valamint hogy újjáépítsék a kapcsolatot a város és a vidék között.

Az esküvők lebonyolítására szolgáló terem felé vezető út a hegyeken halad át. Elsőként a Gad Line+ Studio által készített, felhőszerű kilátóteraszon kell átmenni, melyre tökéletesen rezonál a holdszerű építmény, és szimbolikusan ki is egészítik egymást.

Mielőtt azonban a csodás kápolnába érkeznénk, át kell kelnünk a hegyen és a folyón, majd fel kell fedeznünk az erdei ösvényeket.

A kápolna betonszerkezetét hatalmas oszlopok támasztják alá, hogy aztán éjszaka megvilágítsák azokat. A tervezők arra törekedtek, hogy az anyagfelhasználással az építményt a hegy részévé tehessék.

A kápolna lábánál fekvő medence olyan tükröződést hoz létre, amely a lenyugvó holdat teliholddá változtatja.

Belül hasonló hatást kelt a tükrös mennyezet, amely szintén felerősíti a természetes fényhatást. Ráadásul az épület akusztikája is különleges, visszhangot képez, ami a szerelmesek közötti esküt szimbolikusan eljuttatja az egész világnak.

(Forrás és fotók: Dezeen)

esküvőhelyszín | design | hold | kína | kápolna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom