Zseniális fogásokkal köszönthetjük a kínai holdújévet ebben a budapesti étteremben

Február 10-én beköszönt a kínai holdújév, amit világszerte csaknem kétmilliárd ember az egyik legnagyobb ünnepként tart számon. Az elérkező Sárkány évet a W Budapest különleges, tíz napon át tartó kulináris válogatással üdvözli.

A Nightingale by Beefbar, a W Budapest ázsiai-ihletésű étterme az alkalomra speciálisan összeállított

tematikus menüvel és koktéllal készül február 10-e és 20-a között.

Az Oriental Touchdown koktél autentikus Baijiuval készül, frissítő ízét a mangó és répakivonatnak, illetve galangalnak és limelének köszönheti.

A menü kiemelt főételei között megtalálható a Yee Sang királyrák szerencse saláta, aminek a királyrák és vegyes zöldségek mellett szilvaszósz ad gyümölcsös jelleget.

A wagyu marha yakiniu szósszal egy igazi klasszikus,

amit csípős feketebab szósszal és zöldségekkel tálalnak. A fűszeres édes-savanyú csirke pedig ízletes wok-fogás, amit az édes-savanyú szószon túl, a földicseresznye tesz egyedivé.

Azért, hogy az izgalmak ne érjenek véget a vacsoránál, az első kétszáz vendéget, akik az ünnepi menüből választanak, az étterem megajándékozza egy tradicionális piros, szerencsét hozó borítékkal, a hóngbāo-val. A piros szín a keleti kultúrákban a szerencsét és a jólétet szimbolizálja, és az ezekbe rejtett meglepetéssel a vendégeknek lehetősége nyílik további különlegességek kóstolására is.

(Fotók: W Budapest)

w budapest | holdújév | Nightingale by Beefbar

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom