Csodálatos luxusszállodaként született újjá egy 17. századi kastély

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma az Oostwegel család tulajdonában áll. Barokk teraszos kertje, csodálatos épületegyüttese és Michelin-csillagos étterme miatt egycsapársra Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.

Úgy tudni, az impozáns kastélyt 1698-ban Daniël Wolf van Dopff báró építette. A kor igazi bulipalotája volt, ahol minden az élet ünnepléséről szól. Az évszázadok során a birtokon számos alkalommal gyűlt össze az ország elitje, a közelmúltban Beatrix holland királynő és Max Verstappen is megfordult ott.

Az Oostweegel család 1984-ben vásárolta meg a holland-belga határ közelében található Château Neercanne-t. Egy évvel a megnyitását követően pedig étterme már Michelin-csillagot is szerzett.

A vendégek azonban egyre jobban vágytak arra, hogy a fantasztikus menüsor elfogyasztása után a kastélyban hajthassák álomra a fejüket.

A kastély március 1-jén fontos mérföldkőhöz ért: hét újonnan kialakított lakosztályt adtak át a kapuőrök egykori lakrészében. Ezek közül közül kettő, a Deluxe Garden és a Superior Garden saját udvarral rendelkezik.

A reneszánsz stílusú kastélyokra jellemző homályos belső tereket elkerülve Roelfien Vos belsőépítész könnyedebb, modernebb légkört teremtett az enteriőrbe, miközben megőrizte az épület szerkezetének legmeghatározóbb elemeit.

Így a toronyban kialakított lakosztályok egyszerre lettek otthonosak és stílusosak.

A belsőépítész a projektre igazi álomfeladatként gondolt, melyben a kárpittól, a tapétáig mindent gondosan megtervezett. Mindehhez a kertben található növényekből merítette az ihletet. A lakosztályokat elegáns világítótestekkel és Julius Ceasar-nyomatokkal ellátott díszpárnákkal egészítette ki, hogy a hatás még látványosabb legyen.

(Forrás: RobbReport, fotók: Château Neercanne)

hollandia | étterem | kastély | michelin-csillag

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram