Ha már otthonról kell dolgozni, miért ne Barbadosról tennénk meg?

A karibi szigetvilág egyik gyöngyszemének vezetése hasonlóan gondolkodik, úgyhogy olyan ajánlattal állt elő, amit a koronavírus-járvány miatt hazaküldött munkavállalóknak minimum érdemes fontolóra venniük.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy egyik napról a másikra egy trópusi szigetre költöztesse át a konyhája sarkában kialakított munkaállomást – aki viszont igen, azt eléggé irigylésre méltó körülmények várják a karibi országban, amely július 12-én megnyitotta határait a külföldiek előtt.

A mesebeli szigeten jelenleg nincs koronavírus-fertőzött, és az esetszámuk is rendkívül alacsony volt az elmúlt hónapokban.

Mia Mottley miniszterelnök bejelentése értelmében a kormány javaslatára egy évre engedélyeznék a külföldiek letelepedését a szigeten, és lehetőséget biztosítanának számukra a home office-ra, tehát vízum nélkül élhetnek és dolgozhatnak náluk (természetesen annál a cégnél, melynél eddig alkalmazásban álltak).

A meghívást elfogadók úgy ismerkedhetnének meg az ország kultúrájával és a helyiek életmódjával, ahogyan arra a csupán néhány hétre érkező turistáknak nincs lehetőségük.

A turizmusra – mint szinte mindenhol – Barbadoson is hatalmas csapást mért a világjárvány: a rövidtávú utazás nehezebbé vált, és mivel a sziget GDP-jének negyven százalékát a turizmus adja, valamit ki kellett találni. "Nem kell Európában, az Egyesült Államokban vagy Latin-Amerikában dolgoznod, ha ide is jöhetsz néhány hónapra. Aztán hazamész, és ismét visszajöhetsz" – szól a miniszterelnök külföldieknek címzett üzenete.

Azzal nem árt tisztában lenni, hogy a sziget repülőterére kizárólag negatív koronavírus-teszttel lehet belépni, minden újonnan érkezőnek megmérik a testhőmérsékletét, a reptéren pedig kötelező a maszk viselése.

Ez is érdekelhet:

Hét aranyszabály arra az esetre, ha otthonról kell dolgozni

Nemcsak vészhelyzetben, egyéb alkalmakkor is alakulhat úgy, hogy a home office a megoldás, ráadásul napjainkban sokak eleve így dolgoznak.

(Forrás: Sky News, fotók: Pixabay)

otthoni munka | meghívás | iroda | ajánlat | home office

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom