Ez a szomszédos ország már teszteli a digitális útleveleket

Horvátország Finnország után szintén megkezdte a digitális útlevelek tesztelését, ami jelentősen megkönnyíti majd a horvátoknak határátlépést.

Az utazás leegyszerűsítése és az utasok biztonságának javítása a legfőbb célja a horvát Digital Travel Credential (DTC) projektnek, amelyben a legújabb technológiákat alkalmazzák. Úgy vélik, a digitális útlevelek számos előnnyel járnak és nagyon könnyen lehet használni őket.

A Total Croatia tájékoztatása szerint a digitális útlevélhez tartozó informatikai megoldásokat a horvát belügyminisztérium koordinálásával dolgozták ki. A projekt zágrábi bemutatóján pedig minden érdeklődő le is tölthette mobiltelefonjára az ehhez készült applikációt.

A horvát állampolgárok a Certilia nevű alkalmazáson keresztül kapnak értesítést a határátlépésekről, és külön kijáratokat is használhatnak majd annak érdekében, hogy

csökkentsék a várakozási időt.

Jure Sertić, a horvát kereskedelmi ügynökség vezetője szerint a projekt jelentős lépés a modernizáció felé és megkönnyíti az utazást. Emellett az adminisztráció digitalizálását is előremozdítja mind az országban, mind pedig az Európai Unióban.

A tesztüzem első szakaszában a szolgáltatás csak androidos telefonokra elérhető, az iOS verzió pedig az év végére várható. Jó hír a horvátoknak, hogy nemcsak közúton, hanem a zágrábi repülőtéren is használható lesz az alkalmazás.

Horvátország Finnország után a második az EU-ban, ahol tesztelik a digitális úti okmányokat. A skandináv ország augusztusban kezdte meg a próbaüzemet, melyet a hatóságok ott is nagyon pozitívan értékeltek.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

utazás | útlevél | Horvátország | digitális igazolvány | igazolvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom