Várhatóan májustól minden eddiginél több népszerű üdülőhelyen kell extra adót fizetnie a turistáknak Portugáliában

Portugáliában egyre több önkormányzat dönt úgy, hogy extra adót számít fel a turistáknak minden vendégéjszaka után. A túlturizmus elleni ilyen küzdelem különösen nagy az Algarve régióban.

Az új díjat néhány településen már bevezették, de a többség azonban még nem, így az eredeti tervekhez képest áprilisban még nem kell idegenforgalmi adóval számolniuk a turistáknak.

Az idegenforgalmi adót minden vendégéjszaka után meg kell majd fizetni, amit a turisták valamilyen üdülőhelyen, kempingben, vendégházban vagy lakókocsi-parkolóban töltenek el.

Az idegenforgalmi adó széleskörű bevezetése májustól várható és a helyi rendelettől függően vendégéjszakánként egy-két euróban határozták meg. Az összeget a turisztikai vállalkozások szedik be és juttatják el az önkormányzatokhoz.

Az idegenforgalmi adóból befolyt összeget a turizmushoz kapcsolódó beruházásokra fordítják majd, beleértve a környezeti fenntarthatóságot, a kulturális kincsek és a népszerű turisztikai látnivalók megőrzését.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

algarve | portugália | idegenforgalmi adó

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom