Igluk árasztották el a milánói Pirelli hangárt

Eszkimók nincsenek, háború utáni fontos olasz művészet van.

Mario Merz az egyik legfontosabb posztháborús olasz művész, aki 1968-tól élete végéig készítette ma már emblematikusnak számító iglu-parafrázisait. A Pirelli által működtetett Hangar Bicocca a Fondazione Merzcel közösen hozta létre azt a különleges kiállítást, amelyen a művész legfontosabb eszkimó szállásai láthatók. A hangárban harminc iglut helyeztek el, így a látogató olyan formában láthatja a művész alkotásait, ahogyan eddig még soha: egy sajátos tájképet, ami teljesen egyedi rálátást enged Merz világára.

Az Arte Povera irányzat mestere az iglukban a primordiális emberi települések szimbólumát látta meg, ezt az ősi lakóhelyformát interpretálta különböző formákban karrierje során. Az iglu lett mindennek a metaforája, ami individuális és kollektív, külső és belső, valóságos és konceptuális. A február 24-éig látható kiállítás a szervezők szerint hatalmas siker, ezért aztán a Hangar Bicoccánál hétvégenként sorokra kell számítani.

Ez is érdekelhet:

Lehet, hogy decembertől megnő a budapesti utcákon sétáló úriemberek száma

Decembertől a méretre szabott öltönyök némi gépi segítségnek hála fele annyi idő alatt készülnek el és kevesebbe kerülnek, ezáltal elérhetőbbé válnak.

iglu | mario merz | pirelli | hangar bicocca

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom