Így ébred fel a város, ahol ötven évre megállt az idő

Kulturális reneszánsz, avagy pillantsunk be egy társadalom transzformációjának érzékeny időszakába!

Rangun Mianmar legnépesebb városa, ahol már 1985-ben több mint 2,5 millió ember élt. Messze az ország legnagyobb metropolisza, mégsem főváros, amely tény a történelem viharainak köszönhető. Ezek a viharok az elmúlt évtizedekben jó néhány ötös kategóriájú tájfunt hoztak magukkal, a dél-kelet ázsiai ország 1962-től például szinte napjainkig katonai diktatúraként működött. A Nobel-békedíjas Aun Szan Szu Kji vezetésével az ország ismét a demokrácia útjára lépett, az egykori Burma lakói pedig kezdenek felébredni, felocsúdni, és igyekeznek megtalálni a helyüket az új Mianmarban. Hogy ez kinek hogyan sikerül – tánccal, gördeszkával vagy ökölvívással –, az kiderül ebből a gyönyörű kisfilmből.

Ez is érdekelhet:

Kiderült, melyik a világ 10 legdinamikusabban feltörekvő turistacélpontja

A listák rendszerint unalmasak, de van, amikor érdemes odafigyelni rájuk. Idén például kiderült, hogy már nem az amerikai turisták költik a legtöbbet. Hogy kik az elsők? Nem, nem a japánok!

video | mianmar | rangun

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom