Így fog kinézni a világ 2071-ben?

A német Atelier Brueckner stúdió és tervezőpartnerei egy magával ragadó kiállítást hoztak létre a dubaji Jövő Múzeumában, amelynek célja, hogy megmutassa, milyen lesz a világ 2071-ben.

Az Úttörők utazása névre keresztelt állandó kiállítást az Atelier Brueckner három részre osztotta, az egyes szekciók pedig az űrben való élettel, a biomérnöki fejlesztésekkel és a jövő jólétével foglalkoznak. Mindegyik terület kialakítása során más-más anyagokat és módszert használtak, így

a terek eltérők, ám mégis egymással összefüggők.

Az első körzet az űrállomáson való életre összpontosít, a második egy olyan szervezetre, amelynek célja a veszélyeztetett ökoszisztémák regenerálása, az utolsó pedig a jóléti rituálék jövőbeli alakulását vizsgálja.

Csupa olyan témát járnak tehát körül, amelyek egyrészről a jelenben relevánsak, másrészről pedig

olyan kihívások, amelyekkel szembe kell majd néznünk.

Az élménykiállítás arra sarkallja a látogatókat, hogy induljanak el egy különleges expedícióra egy olyan jövő felé, amelyben

a kollektív erőfeszítéseik az egész emberiség számára jobb életet teremtenek.

Az első körzet képzeletbeli űrállomásának célja, hogy a napenergiát felhasználva energiát biztosítson az emberiség számára úgy, hogy begyűjtik azt a Holdról, és továbbítják a Földre. Másik különlegessége pedig egy digitális kép, amely a Földet ábrázolja ötven év múlva.

A második kerület központi eleme egy "digitális Amazon", aki az őserdők életét mutatja be, a The Library pedig kétezer négyszáz lézergravírozott kristályüvegből áll és különböző állatfajokat szimbolizál az egysejtűektől, a növényeken át az emlősökig. Ezek előtt azonban nincs világos út:

2071-re vagy fennmaradnak, vagy kihalnak.

A harmadik és egyben utolsó körzetet az a tér, ahol az látogatók találkoznak önmagukkal és a jövő kikapcsolódási lehetőségeivel.

(Forrás: Dezeen, fotók: Museum of Future)

jövő | Jövő Múzeuma | dubaj | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom