Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Az iraki háborúban az ismeretlenekkel való szembenézés tanította meg egy ma már vállalkozóként dolgozó veterán katonának, mennyire fontos elfogadnia saját sérülékenységét. Az Entrepreneur-nek osztotta meg tapasztalatait arról, hogy lehet szembenézni a félelmeinkkel, hogy előnyt kovácsoljunk belőle.

A gondolatok ereje

Ha olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol nincsenek könnyű válaszok, a veterán katona szerint különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen kérdéseket teszünk fel magunknak és egymásnak.

A nevetés, a humor és a pozitív gondolkodás hatalmas fegyver a félelem ellen.

Érzelmek és a testbeszéd

Az érzelmi támogatás és a lelki kapcsolatok a katona számára kulcsfontosságúak voltak a kételyek legyőzéséhez, ami nagyban hozzájárult a túléléshez és a leszerelését követő új életéhez is.

Amikor társával megveregették egymás vállát, erőt sugároztak, bizalmat építettek egymás között, ezzel csökkentették a félelemből eredő stresszt.

A pillanatok megélése

Vállalkozóként kezdetben komoly problémát jelentett számára az új ügyfelekkel történő kommunikáció, ami a háborúhoz hasonló félelmeket, kétséget és kiszolgáltatottságot keltett benne.

A fordulópontot az jelentette számára, amikor megtanult teljes mértékben a jelenben lenni, nem támasztott irreális elvárásokat saját magával és az üzleti partnereivel szemben.

 

Nem pazarolta az energiát a félelem és a kétely táplálására, eredményes tárgyalásokat és jó üzleti kapcsolatokat tudott kiépíteni, aminek eredményei már hetek alatt megmutatkoztak.

Probléma- és célorientált gondolkodás

Amikor sebezhetőnek érezte magát, arra törekedett, hogy ez ne hátrányként, hanem erősségként jelenjen meg a vállalkozásában. A konkrét szituációkra konkrét válaszokat keresett. A megoldásokhoz stratégiaalkotással, probléma- és célorientált gondolkodással jutott el, ami hosszútávon is ütőképes fegyverévé, és első számú vezetői eszközévé vált.

Stresszcsökkentés

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

(Fotók: Getty Images)

 

inspiráció | motiváció | siker | nagy sztori | életmód

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom