Folytatódnak a tematikus gasztrohétvégék Badacsonyban, melyen egyénileg, bérlettel vagy anélkül lehet felfedezni nyitva tartó vendéglátóhelyeket egy-egy téma mentén.
Az idei évben az itthoni utazásoké volt a főszerep, így a Gasztrohegy Badacsony csapata most segít világot látni: az októberi hétvégén minden étterem egy-egy választott ország gasztrónómiájába repítnek majd el – olvasható a Gasztrohegy Badacsony Facebook-oldalán.
Amivel készülnek:
- Október 17–18. Világok konyhája
- November 28–29. Halak a hegyen
- December 27–29. Advent / Irodalmi ízek
- Január 23–24. Marháskodunk
- Február 20–21. Vadak a hegyen
- Március 20–21. Füstölgés
- Április 17–18. Vega Badacsony
Résztvevők:
- Laposa Birtok
- Pláne Badacsony borterasz
- Hotel Bonvino Wine & Spa
- Tölgyes Kúria - Riza
- Vánkos
- Hableány
- Istvándy Birtok és Borműhely
- Borbarátok
- Tilia - A Badacsonyi Borvendéglő
- Kisfaludy-ház Étterem
Mi az a Gasztrohegy?
Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: tíz vendéglátóhely, hét tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amelyet csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Október 17–18-án török, vietnámi, perui, osztrák, francia-polinéziai, thaiföldi, marokkói, mexikói és francia remekeket lehet kóstolni. További részletek errefelé találhatóak.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash, Pixabay)
október | program | gasztrohegy | ajánló | étterem | Badacsony
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!