Így ismerheted meg a világ csúcsízeit a Balatonnál

Folytatódnak a tematikus gasztrohétvégék Badacsonyban, melyen egyénileg, bérlettel vagy anélkül lehet felfedezni nyitva tartó vendéglátóhelyeket egy-egy téma mentén.

Az idei évben az itthoni utazásoké volt a főszerep, így a Gasztrohegy Badacsony csapata most segít világot látni: az októberi hétvégén minden étterem egy-egy választott ország gasztrónómiájába repítnek majd el – olvasható a Gasztrohegy Badacsony Facebook-oldalán. 

Amivel készülnek: 
  • Október 17–18. Világok konyhája
  • November 28–29. Halak a hegyen
  • December 27–29. Advent / Irodalmi ízek
  • Január 23–24. Marháskodunk
  • Február 20–21. Vadak a hegyen
  • Március 20–21. Füstölgés
  • Április 17–18. Vega Badacsony
Résztvevők:
  • Laposa Birtok
  • Pláne Badacsony borterasz
  • Hotel Bonvino Wine & Spa
  • Tölgyes Kúria - Riza
  • Vánkos
  • Hableány
  • Istvándy Birtok és Borműhely
  • Borbarátok
  • Tilia - A Badacsonyi Borvendéglő
  • Kisfaludy-ház Étterem
Mi az a Gasztrohegy?

Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: tíz vendéglátóhely, hét tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amelyet csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Október 17–18-án török, vietnámi, perui, osztrák, francia-polinéziai, thaiföldi, marokkói, mexikói és francia remekeket lehet kóstolni. További részletek errefelé találhatóak. 

Ez is érdekelhet:
Ritkán lehet látni ilyen repülő csodákat a Balatonon

A bátrabbak akár ki is próbálhatják a suhanó bárkákat.

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

október | program | gasztrohegy | ajánló | étterem | Badacsony

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa