Így készül a világ legjobb shakshuka-ja három lépésben

Egy Michelin-csillagos német séf, Julia Komp a karantén alatti otthonfőzés népszerűsítésére osztotta meg egyik kedvenc receptjét.

A Közel-Kelet lecsójaként ismert shakshuka könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, ráadásul harminc perc alatt egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kaliforniai paprika feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csili apróra vágva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 40 dekagramm hámozott paradicsomkonzerv
  • egy kis csokor petrezselyem
  • 5 tojás
  • 10 dekagramm fetasajt
  • 10 dekagramm csicseriborsó (konzerv)
  • 5 dekagramm fekete olívabogyó
  • pirospaprika, köménymag, koriander, őrölt feketebors
Elkészítés:
  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a csilit! Pirítsuk le kissé, majd tegyük hozzá a paradicsompürét is!
  2. Fűszerezzük ízlésünk szerint, majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és a paprikát is! Főzzük addig, amíg a paradicsom levének jelentős része el nem párolog! Tegyük bele a csicseriborsót, az olivát és a fetát is!
  3. Amikor tökéletesen megfőtt a paprika, üssük rá a tojásokat, de ne keverjük el! Hagyjuk, hogy egyben süljenek meg! Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
Így készül a világ legegyszerűbb almás süteménye

Húsz perc alatt még a kezdő szakácsok is el tudják készíteni.

(Fotó: Getty Images)

recept | konyha | izrael | michelin-csillag | közel-kelet | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A nyár titkos karmesterei nélkül nincs biztonságos repülés
Hirdetés