Így lehetne nyáron eljutni a horvát tengerpartra

Déli szomszédaink már javában dolgoznak azon, hogy ne legyen üres a horvát tengerpart a nyáron.

Horvátországban a teljes turizmus kilencven százalékát a külföldi turisták adják, a turizmusból származik a horvát nemzeti össztermék ötöde, ezért nagyon fontos nekik, hogy a turisztikai ágazat a nyáron működhessen. Tavaly közel húszmillió turista érkezett az országba, ebből több mint hatszázezer Magyarországról, és hétszázezer Csehországból.

Horvátország már egyeztetéseket folytat Csehországgal egy „turistafolyosó” létrehozásáról, azoknak a turistáknak a számára, akik igazolni tudják, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal – ezt egy rádióinterjúban nyilatkozta Gari Cappelli horvát turisztikai miniszter.

A Portfolio cikke szerint nem elképzelhetetlen, hogy egy hasonló modell működhet majd az osztrák és a magyar turisták számára is. "Már egyeztettünk Csehországgal arról, hogy tegyenek javaslatokat, és mi is megtesszük a mieinket" – fogalmazott a horvát miniszter.

turizmus | csehország | Horvátország | magyarország | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom