Így még nem láttuk a Momét

Jaksa Bálint fotók helyett most filmet készített.

Jaksa Bálint fotográfusról már nem egyszer írtunk a Roadsteren, főként azért, mert szakértő módon örökít meg kortárs építészeti alkotásokat. Legújabb munkája is az építészethez kötődik, igaz, ezúttal nem fotókban, hanem mozgóképben gondolkodott.

Így írt maga az alkotó a projektről:

"Egy régi álmom vált valóra, amikor egy barátommal sikerült összehozunk a sok szempontból is első közös filmünket. Pár éve foglalkoztatott a téma, hogy a fotózás mellett mozgóképpel is foglalkozzam, és ahogy egyre több épület közelébe jutottam, úgy kezdett erősödni a vágy, hogy filmet is alkothassak róluk.

Minden egy tavaly nyár végi közös bringázás során kezdődött, akkor kérdeztem rá először Kriston Csaba barátomnál, hogy érdekli-e egy merőben más téma azoktól, amikben akkoriban forgatott. Filmes témákban tapasztalt róka, és az építészet őt is mindig érdekelte, így nem volt nehéz döntés számára, hogy megpróbáljunk-e egy közös projektet, aminek témája a MOME épület együttese.

Az ötletek közös eredetűek voltak, Csabi pedig a szakmai részt, én pedig az építészeti látásmódot tettem hozzá. Az egész napos forgatás után alig vártuk, hogy elkészüljön az első vágat, és nem sokkal később megoszthassuk veletek a kész alkotást."

építészet | jaksa bálint

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom