Így őrizd meg a mentális egészséged!

Ahhoz, hogy a mindennapok kihívásait sikeresen magunk mögött hagyhassuk, nemcsak fizikai erőre van szükségünk, hanem arra is, hogy fejben stabilak legyünk. Ha úgy érezzük, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, érdemes kitisztítani az agyunkat, és új nézőpontból megvizsgálni a problémát. Van három remek megoldás, ami jelentős mértékben hozzájárulhat a mentális egészség megőrzéséhez.

Menj ki a természetbe!

Télen alapvetően is bezárkózik az ember, a jelenlegi helyzetben pedig még több időt töltünk a négy fal között. Hatalmas szüksége van azonban a szervezetünknek a friss levegőre, a mozgásra, a természet közelségére.

Törekedjünk arra, hogy mindennap, ha csak tíz-tizenöt percet is, de a friss levegőn töltsünk!

Ez fontos a felnőttek számára, és még fontosabb a gyermekeknek. Tökéletes megoldás lehet, ha az ebédszünetet nem a közösségi oldalunk lapozgatásával töltjük, hanem sétálunk egyet a háztömb körül.

Meditálj!

A meditálás rendkívül jó stresszoldó, ráadásul már okostelefonos applikációk is segítségünkre lehetnek abban, hogy kikapcsolhassuk az agyunkat, és lenyugtassuk magunkat.

A légzőtechnikák elsajátítása pedig nem csak a meditáció ideje alatt segít oldani a feszültséget, hiszen ezt a módszert a nap folyamán bárhol és bármikor alkalmazni tudjuk, ha olyan szituációba kerülünk, amikor a nyugalmunk megőrzésére van szükség.

Változtass a környezeteden!

Az egyik dallasi videotechnikai cég vezérigazgatója a pandémia miatt rendkívül hosszú időre home office-ba kényszerült, egy nap viszont úgy döntött, változtat bázisán, és távmunkáját egy coloradói Airbnb-apartmanba helyezte át. A környezetváltozás meghozta a várt eredményt: ismét motiválttá vált, hatékonyabban tudott dolgozni, mint megszokott környezetében.

A tapasztalatait felhasználva elindította cégén belül a New Digs programot, amiben alkalmazottainak is lehetőségük nyílik arra, hogy megtapasztalják a digitális nomádok szabadabb életét. A környezetváltozás tehát segít megelőzni a kiégést és a munkateljesítményt is fokozhatja.

Megváltozott (munka)világ

A világjárvány némileg átírta a munkavégzéshez kötődő szokásokat, a távmunka és a home office szavakat valószínűleg soha nem ejtettük ki annyiszor, mint 2020-ban. Sokan vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy a világ bármelyik pontján dolgozva végezzék el a munkájukat – februártól mindjárt egy egész falu várja őket Portugáliában. A legnagyobb előnye egy ilyen távmunkának egyébként az, hogy tulajdonképpen bárhol létrehozhatunk magunknak egy átmeneti otthont és munkahelyet, amíg kellőképpen gyors és megbízható az internetkapcsolat. Digitális nomádként egyszerre dolgozhatsz és fedezheted fel a világot, csak annyi pénzt kell keresned, ami az általad preferált életstílushoz elegendő.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

fókuszáltság | home office | egészség | mentális egészség | életmód

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom