Így tehetjük fel a hard rockot az orrunkra

A Tipton AC/DC limitált széria darabjai mindenkiből instant rocksztárt varázsolnak.

Rögös út vezetett addig a pillanatig, hogy a Tipton Eyeworks és az AC/DC közös produkcióval jelentkezhessen. A történet majdnem tíz éve kezdődött, és nem az ausztrál bandával, hanem egy másik rockóriással. A Tipton a kétezres évek végén rukkolt elő a Pink Floyd-lemezekből készített, limitált szériás, ötvendarabos kollekciójával, méghozzá mindenféle előzetes egyeztetés nélkül. Fél évvel később az együttes jogi képviselői kopogtattak Zack Tiptonnál, érdeklődve, hogy miért is szerepel a Pink Floyd neve egy olyan terméken, amelyről ők nem is tudnak?

Ha egy komoly lemezkiadó jogi képviselői jelentkeznek az embernél, az egy cseppet sem megnyugtató helyzet, elvégre akár azzal is végződhetett volna a történet, hogy 1.) visszavonatják a kollekciót (ez a kellemesebb következmény, 2.) brutális kártérítést fizettetnek a Tiptonnal – ez egy kisvállalkozás számára akár a csődöt is jelenthette volna. A dolognak szerencsére nem lett következménye, annak ellenére, hogy az ügyvédek úgy vélték, a Tipton a bevétel egy bizonyos részével tartozik a zenekarnak.

Közben eltelt pár év, és ismét jelentkezett ugyanez a kiadó, ezúttal azonban egy megbízást hoztak: "a kiadóhoz tartozik egy AC/DC nevű zenekar, mi lenne, ha a Tipton készítene egy általuk inspirált napszemüveg-kollekciót?"

Képzeljük magunkat a tulajdonos, Zack Tipton helyébe. Mit mondtunk volna egy ilyen megkeresésre?

A Tipton Eyeworks albrandjeként működő Vinylize egyéb termékeihez hasonlóan ezek a szemüvegek is bakelitből készültek. Az alapot természetesen AC/DC-lemezek jelentették, konkrétan a huszonkétszeres platinalemezes Back in Black album kópiái.

Ez az első és egyetlen alkalom, hogy a kultikus banda lemezeiből valaki napszemüveget készített.

Ez is érdekelhet:

Szemüveg bakelitből, filmből, kávékapszulából, töltényből – Zack Tipton-interjú

Felveszed, és azonnal kúlabbnak nézel ki, az IQ-d pedig húsz pontot emelkedik. Ezt várjuk egy jó napszemüvegtől, a Tipton pedig hiba nélkül hozza ezt a hatást.

zack tipton | ac/dc | tipton | napszemüveg | kollekció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom