Az IKEA olyat lép, aminek mindenki örülni fog

Az IKEA már felkészül, hiszen úgy ígérték, hogy 2030-ra klímapozitív céggé válnak, ami felé lépésről lépésre haladnak. A legújabb programjuk Csehországban és Szlovákiában már elindult, mi több, hozzánk is megérkezett a Bútorok második élete szolgáltatás, ami szakít az egyszeri fogyasztásra épülő üzleti modellel, és új esélyt ad a bútoroknak és tulajdonosaiknak is.

Kreatív megoldások, társadalmi felelősségvállalás és környezetvédelem témakörökben az egyik élen járó brand nem más, mint a svéd bútoróriás. Amellett, hogy alapvetően pozitív szereplőként gondolunk rá dizájnérzékenysége miatt is, időről időre olyan innovatív ötletekkel állnak elő, melyek optimista szemléletről és véget nem érő fejlődési vágyról tanúskodnak.

Most egy rendhagyó program veszi kezdetét Magyarországon is, melynek keretein belül végre elindulhat egy olyan ciklikusság, ami mindenki számára pozitív üzenettel bír, és gazdasági, illetve környezetvédelmi szempontból is fontos. A Bútorok második élete azt jelenti, hogy jó állapotban lévő, nem végletekig elhasznált, de megunt/feleslegessé váló/költözés miatt eladandó/kinőtt IKEA bútorokat áruba bocsáthatjuk. A cég létrehozott egy külön weboldalt, ahová fel kell töltenünk a feleslegessé vált bútorunkat. Képekkel, leírással természetesen. Az IKEA ajánl érte egy összeget és ha ezt elfogadjuk, összeszerelt állapotban kell bevinni hozzájuk a terméket.

Az értékesítést ők oldják meg és a lakberendezési holmikért ajánlott összeget egy teljes egészében levásárolható kártyán kapjuk meg.

Emellett alapvetően segítenek a vásárlóknak az IKEA bútorok karbantartásában, akár új funkcióik kialakításában is. Így például cserealkatrészekkel, kreatív ötletekkel látják el azokat, akiknek kérdésük akad.

Ez is érdekelhet:

Az IKEA vette meg a magyar építész brutalista házát, most hotel lesz belőle

Nulla energiaigényű szállodává alakítják áta brutalista tömböt.

(Fotók: Dezeen, Unsplash) 

 

bútorok | a bútorok második élete | ikea | bútorvásárlás | fenntarthatóság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom