Népszerű utazási hack miatt vettek őrizetbe egy tinédzsert

Egy fiatalember a floridai Gainesville-ből New Yorkba tartó járatra akart felszállni, de a kapunál megállították.

A feltartóztatásnak az volt az oka, hogy a fiú jogosítványát Észak-Karolinában állították ki, a járat megállt az észak-karolinai Charlotte-ban, az American Airlines munkatársa pedig azt feltételezte, hogy a fiú a skip lag nevű utazási hackkel akarja kicselezni a rendszert, azaz a beszállókártyán szereplő célállomás helyett a csatlakozó városba akar utazni, hogy így takarítson meg pénzt.

Ezután értesítették a biztonságiakat, akik egy szobába kísérték és kihallgatták a fiút. Ő pedig elmondta, hogy valóban azt tervezi, hogy Charlotte-ban fejezi be az utat, és nem veszi igénybe onnan a csatlakozást.

A légitársaság erre törölte a jegyet, a fiú családjának pedig új, közvetlen járatra kellett foglalnia.

A skip lagging a legtöbb nagy légitársaság utazási szabályzatát sérti, és az American Airlines-nál is a tiltott foglalási gyakorlatok közé tartozik. Ugyanakkor a fiú családja, mint elmondta, már több éve használja a skip lag-re szakosodott weboldalt, amely kifejezetten az átszállásos utazásokat listázza. A hasonló tapasztalatokból okulva azonban az embernek érdemes kétszer is meggondolnia, hogy él-e ezzel a trükkel.

Szerencsére temérdek legális ötlet is van, amely segíthet az utazás során, ezek például a magyarok kedvencei, ha spórolni akarnak.

(Forrás: Fox Business, képek: Unsplash)

 

 

 

skip lag | utazási hack | átszállás | repülés | illegális

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom