Elkeserítő, milyen a párizsi Szajna-part 2021-ben

Ez a Szajna-part már nem az a Szajna-part.

Romantikus séták, napfényben ücsörgős baguette-ezések és sajtmajszolások, naplementében és lámpák esti fényénél ábrándozós folyóparti pillanatok: bizonyára nem csak nekünk ugranak be ilyen képek – akár filmekből, akár az emlékeinkből – a párizsi Szajna partjáról.

Ez a part most, 2021-ben, halvány emlékét sem őrzi mindezeknek.

A hatkor kezdődő kijárási tilalommal, a maszkokkal sétálókat már kora délután magnetofonnal feloszlató rendőrsorfallal hihetetlenül elkeserítően fest 2021-ben ez a gyönyörű folyópart Párizsban.

 

Nehéz megemészteni ezt a látványt, de ezt az egészet is, ami már egy éve mentálisan és lelkileg is elképesztően rossz. Van viszont egy-két biztató hír is, például egyeseknek már nem kell maszkot hordaniuk Amerikában, Hollandia is lassan visszakapja az életét, Japánban pedig újra gyönyörűen virágoznak a cseresznyefák.

(Forrás: Le Parisien, fotók: Unsplash)

párizs | szajna-part | 2021 | rendőrség | folyópart

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom