Íme az új kedvencünk: a betonvászon dizájnasztal

Elsőre oximoronnak hangzik, valójában nagyon is létező találmány, amiből teljesen egyéni igényekre szabott tárgyak készíthetőek.

Már jó ideje másképp gondolunk a betonra, tudjuk, hogy kávéfőzőt és virágboltot is lehet belőle csinálni, mégis újra és újra meglep bennünket. Mert micsoda például a betonvászon?

Egészen pontosan az, ami: eredeti nevén concretecanvas, amit az azonos nevű brit cég szabadalmaztatott. A speciális szövetből készült, cementtel impregnált anyagot bármilyen formájúra hajtogathatjuk, majd ha vizet adagolunk hozzá, kölcsönhatásba lépnek, és az anyag megköt.

Tíz éve a betonvászon elnyerte az Év anyaga díjat, most pedig az elismerésünket, merthogy Neal Aronowitz továbbfejlesztette az eredeti ötletet, és egy olyan asztallal rukkolt elő, amelynek légiessége, könnyedsége visszakézből rácáfol minden korábbi képzettársításunkra a betonnal kapcsolatban.

Az asztal lapja egy hagyományos sík felület, az alátámásztást viszont széles ívben visszahajtott hurkok biztosítják.

A megoldáshoz Aronowitz saját öntési eljárást dolgozott ki, hogy minél jobban érvényesíthesse a betonvászon egyik fő erősségét, nevezetesen, hogy „a beton hagyományos alkalmazásával szemben akár 95 százalékkal csökkentheti a környezeti terhelést”.

Aronowitz nem csak az esztétikai szempontokra figyelt, tesztelte az asztal szakítószilárdságát is. Az asztal 140 centiméter hosszú, 46 centi magas, a szélessége 63-72 centi. De nem ez utóbbi az egyetlen rugalmas paraméter, ugyanis többféle színben is elkészíthető.

Ez is érdekelhet:

Ezek a legizgalmasabb hazai betonprojektek

Egy ősi, funkcionális alapanyagból sokoldalúan használható, dizájnpozitív komponens lett, ami a ridegsége ellenére életet visz a terekbe.

betonvászon | asztal | beton | neal aronowitz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom