Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ha imádod a látszóbetont, a művészi építészetet és a buja természetet, azonnal beköltöznél ebbe a házba. Igen, mi is.

Alibagban, Indiában épült meg ez a minden ízében különleges otthon a Samira Rathod Design Atelier jóvoltából. A ház a House of Concrete Experiments, azaz Betonkísérletek háza nevet kapta, ez pedig ugye nem véletlen:

az egész ház tele van meglepőbbnél meglepőbb betonelemekkel a négyszázötven és az ezer milliméter széles falaktól a kontrasztos pigmenteken át a különböző betontextúrákig.

A házban a beton mellett nagyon sok törmelékanyagot is használtak, törött téglákat és olykor óriási kődarabokat, melyeket egyfajta műemlékként építettek a falakba.

Az otthon megépítésekor egyetlen mangófát sem vágtak ki és igyekeztek a lehető legkevesebb természeti megbolygatással felhúzni ezt a pazar házat.

Az egész épületből árad a művészi hozzányúlás, a betonnal is úgy bánnak, hogy nem egyszer érezzük azt, hogy egy kortárs galériában vagyunk. A medence pedig csak cseresznye a betontorta habján.

(Fotók: Niveditaa Gupta)

építészet | ház | dizájn | india | villa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom