Fényűző vonatúton érkezhetünk a világ legnagyobb buddhista templomába

Akik helyet foglalnak Indonézia egyetlen luxusvonatán, a batikolt kárpitokkal és festményekkel díszített, könyvekkel felszerelt kocsik valamelyikében, minden bizonnyal egyetértenek abban, hogy az út maga legalább olyan fontos része az utazásnak, mint az úti cél.

A Jakarta és a híres, világörökségi buddhista helyszín, Borobudur mellett található Amanjiwo hotel közötti, hét órás vonatútra azok válthatnak jegyet, akik legalább két éjszakára foglaltak szobát a szállodában.

A nemes egyszerűséggel Utazás Jáván keresztül vonattal elnevezésű járat még a járvány idején indult, akkor elsősorban a helyieket szólítva meg. A vontatot az indonéz állami vasúttársaság leányvállalata, a luxusutazásokért felelős KAI Wisata üzemelteti.

A hegyen-völgyön át kanyargó vonatúton a vendégek megcsodálhatják Jáva jellegzetes tájait, a rizsföldeket, a trópusi erdőket, miközben vulkánok és folyók mellett haladnak el. Az utasoknak Aman-stílusú reggelit és ebédet szolgál fel a hagyományos jávai öltözék ihlette szállodai egyenruhát viselő személyzet.

Emellett az üdülő rezidens antropológusának, Patrick Vanhoebroucknak az anekdotáit is meghallgathatják, aki az utazás során betekintést nyújt a régió történelmébe és kultúrájába, mítoszaiba és legendáiba.

Az úti cél, a 2500 négyzetméteres területen található buddhista helyszín a világ legnagyobb buddhista templomának ad otthont, mely a 8. és 9. században épült. A domb köré épült, piramis alakú, háromszintes építményhez öt négyzet alakú terasz és három kör alakú platform tartozik, a tetején pedig egy monumentális sztúpát találunk.

Ez a videó Indonézia teljes érzelemvilágát átnyújtja, és könnyen lehet, hogy a föld talán utolsó igazi paradicsomát is ezen a vidéken kell keresnünk.

(Forrás: CNN, képek: Amanjiwo/Facebook, Aman, Getty Images)

 

Borobudur | luxusvonat | buddhista templom | jáva | Amanjiwo

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom