Ingyen üveg bort kapnak ebben az olasz étteremben azok, akik megtesznek egy egyszerű dolgot

A márciusban nyílt, veronai Al Condominio tulajdonosa azt mondja, a kezdeményezés nagyon pozitív fogadtatásra talált.

Az étterem ingyenes üveg bort kínál azoknak a vendégeknek, akik az étkezés idejére lemondanak a telefonjukról. Mint Angelo Lella tulajdonos elmondta, az volt a cél, hogy az emberek inkább egymással beszélgessenek, minthogy állandóan a telefonjukat bújják.

Olyan éttermet akartunk nyitni, amely különbözik a többitől, és ezt a formátumot választottuk: a vendégek maguk döntik el, hogy lemondanak-e a technológiáról, hogy együtt töltsenek-e néhány kellemes pillanatot"

– mondta. Úgy véli, a technológia egyre nagyobb problémát jelent. Nem kell öt másodpercenként ránézni a telefonra, de sok embernek olyan ez, mint egy drog… Itt viszont lehetőségük nyílik arra, hogy félretegyék az eszközt, és igyanak egy jó bort.

A telefonokat a bejáratnál lehet leadni, ahol egy zárható dobozban helyezik el azokat. Miután valaki megvált a mobiljától, megkapja a doboz kulcsát, és ha azt felmutatja a pincérnek, hozzák neki az üveg bort. A vendégek véleményt is írhatnak az étteremről, amit a dobozban hagyhatnak. Akik a legérdekesebb értékelést írják, legközelebb egy egész étkezést kapnak ingyen.

Lella elmondása szerint a vendégek kilencven százalékának elég motivációt jelent a bor arra, hogy letegye a telefonját. "Valóban gyönyörű dolog látni, ahogy az emberek nyitottak erre és inkább beszélgetnek egymással, minthogy fotókat nézegessenek vagy üzenetekre válaszoljanak a telefonjukon."

Veronában az Al Condominio az első étterem, amely hasonló ötletet valósít meg. De Olaszországban máshol is látunk erre példát, például a Separè 1968-ban, amely a toszkánai Marina di Cecinában található, és utalványokat kínál azoknak, akik leadják a telefonjukat.

Ha neked is okozott már gondot, hogy megkülönböztesd a különböző típusú vendéglátóhelyeket Olaszországban, akkor ez az éttermi kisokos jól jöhet.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images, Al Condominio/Facebook)

 

verona | ingyen | olaszország | mobil | bor

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram