Jól járnak most ennek az osztrák tartománynak a lakói

A salzburgi lakosok ingyen kipróbálhatják a tömegközlekedésre szóló Salzburg Plusz Klímajegyet, amellyel a tartomány szinte valamennyi vasúti és buszjáratán utazhatnak.

A próbaidőszak három napos, a hatóságok azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a 14 éves kor alatti gyermekek ingyen utazhatnak, szombaton, vasárnap és a nemzeti ünnepnapokon pedig a jegytulajdonosok egy kísérőt is vihetnek magukkal további költségek nélkül.

A jegyek az összes S-Bahn- és SVV-vonalon érvényesek, emellett számos helyi és távolsági buszjáratra is fel lehet szállni velük.

A salzburgi Klímabérlet része annak az osztrák kampánynak, amelynek célja, hogy vonzóbbá tegye a tömegközlekedést, és az vonzóbb alternatívává váljon az autóval szemben.

Az országban 2021-től kaphatók a Klímajegyek, amelyek az összes tömegközlekedési eszközére érvényesek.

Egy ilyen jegy azonban 1095 euróba (körülbelül 409 ezer forintba) kerül, míg a regionális, azaz egy tartományon belül érvényes jegyekért 365 eurót (136 ezer forintot) kell fizetni.

Ennél olcsóbban jön ki az országos német havi bérlet, amely 49 euróba (18 ezer 320 forintba), vagyis évente nagyjából 219 840 forintba kerül, de a spanyolokkal eddig még senki nem vette fel a versenyt, ahol akár ingyen is lehet utazni egészen az év végéig.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Unsplash)

salzburg | tömegközlekedés | ausztria | ingyen | klímajegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom