Március végéig ingyen utazhatnak Budapesten az Ukrajnából érkező menekültek

A fővárosban tavaly március 4. óta utazhatnak ingyen az Ukrajnából érkező menekültek, év végén pedig a BKK március 31-ig meghosszabbította a lehetőséget.

Egyben arra is kérte a budapestieket, hogy szükség esetén segítsenek a városban utazó ukrajnai menekülteknek, akik bármilyen, személyazonosításra alkalmas ukrán okmány, például útlevél, tartózkodási engedély vagy diákigazolvány felmutatásával vehetik igénybe az ingyenes közlekedést.

Továbbra is fizetni kell ugyanakkor a repülőtéri 100E buszon, a siklón, a kirándulójáratokon, hajókon, a HÉV-en, valamint a város határain kívülre közlekedő buszokon.

Bécsben február végéig él hasonló, ingyenes lehetőség, illetve bizonyos lengyel vonatokon is díjmentesen utazhatnak az Ukrajnából érkező menekültek.

Spanyolországban mindenki ingyenesen utazhat ezeken a vonatokon, ez a két ország pedig hatvanezer vonatjegyet oszt szét ezen a nyáron a lakosai között.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

ukrajnai menekült | budapest | ingyen | tömegközeledés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom