Ingyenes koronavírus-kezeléssel csábítja a turistákat Montenegró

Avagy hírek, amiket 2019-ben még nem is sejtettük, hogy valaha leírunk.

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak, közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.

A tárca rendeletei között szerepel, hogy

azok a turisták, akik Montenegróban fertőződnek meg, ingyen kezelést kapnak a kórházakban, lehetőségük lesz ingyenes PCR-tesztek elvégzésére a közegészségügyi intézetekben, és a hotelek a szálláskapacitásiak tíz százalékát a Covid-esetekre különítik el.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 1277-tel 698 518-ra, Koszovóban 170-nel 106 192-re, Észak-Macedóniában 233-mal 153 694-re, Montenegróban százzal 98 142-re, Bosznia-Hercegovinában 340-nel 200 689-re növekedett.

Montenegróba csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy harminc napnál nem régebbi pozitív antigén gyorsteszt (IgG) birtokában, illetve a

koronavírus elleni második védőoltásnak az utazást megelőzően legalább hét nappal korábban történő beadását hitelt érdemlően bizonyító okmánnyal lehet belépni.

Az országban jelenleg mindenhol (beltéren és kültéren) kötelező a maszkviselés, valamint éjfél és hajnali öt óra között él a kijárási tilalom, emellett fontos tudni, ha megjött a kedvünk egy montenegrói úthoz, hogy

a Wizz Air jelenleg szünetelteti a Budapest–Podgorica járatot.

Míg Montenegróba elég a Covid-teszt vagy az oltás igazolása, addig Anglia csak karanténnal enged be magyarokat az országba, Csehország pedig mihamarabb oltási igazolványokat szeretne.

(Forrás: MTI)

covid | koronavírus | montenegró | szomszéd | orvosi kezelés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom