Teljesen "zölden" fedezheted fel a természetet ebben a két európai országban – Ráadásul ingyen

Egy Spanyolországot és Portugáliát átfogó európai projekt lehetővé teszi, hogy idén nyáron környezetbarát módon élvezzük a természetet a két csodás országban.

A program értelmében hét védett parkot lehet meglátogatni úgy, hogy kölcsönveszünk egy elektromos járművet – díjmentesen. Mindössze annyit kell tennünk, hogy előre foglalunk a kezdeményezés Moveletur nevű weboldalán. 

A parkokban összesen tizenkét járműfelvételi pontot helyeztek el.

Kerékpárok, triciklik, autók, robogók és riksák közül lehet választani, hogy aztán és több mint ezer kilométernyi útvonalat fedezzünk fel a segítségükkel.

"Ha elektromos autóval állsz meg, az állatok nem szaladnak el" – magyarázza a projekt egyik legfontosabb mondanivalóját Jesús Díez, a Moveletur programigazgatója.

Eközben szupergyors alternatívát kínál majd a tengerparti városok közti utazásra ez a félig hajó, félig repülőgép. A bostoni székhelyű Regent vállalat mutatta be a seaglidert, egy teljesen elektromos meghajtású gépet, amely közvetlenül a víz felett repül.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

 

elektromos | spanyolország | portugália | környezetbarát

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom