Hol a leggyorsabb és a leglassabb az internet Európában?

Miután sokan terveznek külföldről dolgozni vagy kötik össze a munkát és az utazást, egyáltalán nem mindegy, hogy hol, milyen sebességű internet segíti vagy épp akadályozza a feladatok elvégzését.

A BusinessComparison szolgáltatás-összehasonlító oldal a Google oldalbetöltésisebesség-ellenőrzőjének adatait felhasználva vizsgálta meg, hogy átlagosan mennyi idő alatt töltenek be a weboldalak asztali és mobileszközökön.

Az élre pedig Svédország került, ahol asztali gépen 3,74 másodperc a betöltési sebesség, majd Finnország következik 3,84 másodperccel.

A finnek egyébként a világon elsőként tették 2010-ben törvényesen védett joggá az internet-hozzáférést.

A harmadik helyen holtversenyben Dánia és Lettország végzett négy másodperces átlagsebességgel, majd Litvánia következett 4,14, Svájc pedig 4,23 másodperccel.

A mobileszközök betöltési sebességét tekintve szintén Svédország teljesített a legjobban 7,48 másodperces átlagsebességgel.

A legrosszabb pontszámot Törökország érte el, ahol a betöltési idő majdnem duplája a svéd asztali gépesnek, vagy 10,22 másodperc, ami nem kis részben a harminc éves rézkábeleknek köszönhető. Ezután Bulgária (9,38), Románia (8,59), Ciprus (7,18) és Lengyelország (6,09) következik a lista alsó öt helyén. Ugyanezek az országok ugyanabban a sorrendben teljesítettek a legrosszabbul a mobilokon is. Törökországban 13,19 másodpercet kell várnunk egy oldalra.

Az egyik legjobb hely távmunkásként szinte egy karnyújtásnyira van tőlünk, de ha messzebbre vágyunk, idén már ebbe az izgalmas távol-keleti országba is áttehetjük a székhelyünket.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

 

internet | Európa | leggyorsabb | országok | gyors

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom