Így fordulhat elő, hogy Írországban van egy amerikai határ

Az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi hivatala (CBP) világszerte tizenöt reptéren biztosít előzetes beléptetést (preclearancle), ami azt jelenti, hogy utazók már az indulás előtt átesnek a bevándorlási és vámvizsgálaton. Cserébe az érkezéskor mentesülnek az ellenőzések alól.

Ez a lehetőség valójában már évtizedek óta létezik, de az utazók nem feltétlenül találkoznak vele. Ezeken a nemzetközi ellenőrzési pontokon az amerikai határőrség tisztviselői dolgoznak, és nem a helyi repülőtéri alkalmazottak, így olyan ez, mintha amerikai határállomás lenne.

Ilyen állomásokat hat ország tizenöt repterén találunk Dublinban és a szintén írországi Shannon Reptéren, Arubán, Bermudán, Abu-Dzabiban, Nassauban, a Bahamákon, és Kanada kilenc városában, Calgaryban, Torontóban, Edmontonban, Halifaxban, Montrealban, Ottawában, Vancouverben, Victoriában és Winnipegben.

Ezeken a reptereken kötelező az Amerikába utazók előzetes beléptetése, ami a becsekkolás és a biztonsági ellenőrzés után történik.

A sorok azonban az előzetes ellenőrzésnél általában rövidebbek, mint amilyenek az érkezésnél szoktak lenni, mivel általában egyszerre kevesebb emberrel kell foglalkozni.

Ráadásul nemrég egy útlevél-ellenőrző mobilalkalmazást is bevezettek, amellyel már a reptérre érkezés előtt megkezdhetjük a folyamatot. Az app már használható a Shannon és a dublini repülőtéren.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

amerikai | határellenőrzés | határ | előzetes beléptetés | írország

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom