Lecsapott az Isha vihar Európára, több száz járatot töröltek a repülőtereken, leállt a vasúti közlekedés a kidőlt fák miatt Skóciában

Hollandiában, Írországban és az Egyesült Királyságban is hatalmas káoszt okozott a közlekedésben az Isha nevű vihar, ami vasárnap érte el a térséget. 

Csaknem százharminc érkező és induló járatot töröltek az amszterdami Schiphol repülőtéren, miután lecsapott az Isha. A vihar erős széllel érkezett, ami járattörlésekhez és késésekhez vezetett. A vihar hatással lehet a repülőgépek földi irányítására is, ami további fennakadásokat okozhat mind az induló, mind az érkező járatok esetében.

A vihar azonban nemcsak Hollandiában csapott le, több más európai országban, így az Egyesült Királyságban és Írországban is problémákat okoz.

Az Euronews értesülései szerint a légitársaságok vasárnap százkét dublini járatot töröltek, további huszonnégyet felfüggesztettek, huszonhetet pedig más repülőtérre irányítottak.

Az angliai, skóciai és walesi vasúti infrastruktúrát irányító Network Rail közölte, hogy sebességkorlátozásokat vezetnek be a legtöbb vonalon, hogy biztonságosabbá tegyék a vasúti közlekedést az időjárási viszontagságok között is. A ScotRail vasárnap este óta nem indított járatokat, mivel több tucat vonalra fák dőltek.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

vihar | isha | járattörlés | repülőtér | késés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom