Ismerje meg a biztonsági kamera rendszerek jellemzőit!

Egy objektum védelme, legyen az magánház, raktár, üzlethelyiség vagy irodaközpont, magába foglalja a biztonság megteremtését nemcsak az épületek bejáratánál és belsejében, hanem az azokat körülvevő területeken is. A biztonsági kamera rendszerek olyan berendezések, amelyek megteremtik a védelmet az adott épületek területén. Ebből kifolyólag ezeknek a készülékeknek a kiválasztása nagy fokú odafigyelést és felkészültséget igényel.

spy camera on white background

Milyen szempontok fontosak a biztonsági kamera rendszer kiválasztásánál?

Az olyan nyilvánvaló kritériumok mellett, mint például a biztonsági kamera rendszer minősége és az elfogadható költség, számos más paraméter létezik még, amelyek megkülönböztetik az utcai térfigyelők fajtáit. Vizsgáljunk meg ezek közül néhányat közelebbről!

Black video surveillance cameras and digital video recorder on white background

Infravörös megvilágítás. Figyelembe véve, hogy a kültéri kamera rendszerekkel szemben támasztott egyik fontos követelmény, hogy a nap bármely szakában és bármilyen időjárási viszonyok között működjenek, szükséges az infravörös megvilágítás. Hiszen az infravörös megvilágítások megléte és erőssége olyan tényezők, amely biztosítják a kép jobb minőségét.

Színes vagy fekete-fehér kép. A színes képet mutató kültéri kamera élénk és telített színű felvételeket készít az utcán zajló eseményekről. Mindez lehetővé teszi a felvételeken rögzített színek és tárgyak felismerését és azonosítását. A modern biztonsági kamerák esetén már megoldott, hogy míg nappal színes képet adnak, addig éjjel fekete-fehér felvételt rögzítenek. Így tiszta és kiváló minőségű képet rögzítenek a nap bármely szakában.

 

Megfigyelési terület. A kültéri biztonsági rendszer megválasztása ettől a paramétertől is függ. A kamera látószöge lehet fix vagy variós. Tehát a megfigyelés szigorúan arra a területre összpontosul, ahová a berendezés irányul és beállításra kerül. A rögzített videokamerák mellett, forgatható PTZ megfigyelő rendszereket is használnak, amelyek távolról vezérelhetők, programozhatók. A kamera lencséjét a csapadéktól védő speciális burkolat jelenléte pedig nemcsak a rossz időjárási viszonyoktól, hanem a vandálok támadásaitól is védelmet nyújt.

 

A biztonsági kamera rendszerek általában vezetékes kivitelben kerülnek telepítésre. De azokon a helyeken, ahol valamilyen oknál fogva a vezetékes változatok telepítése nem kivitelezhető, lehet használni vezeték nélküli kültéri videó megfigyelőket. Azonban érdemes tudni, hogy ezek a rendszerek jelenleg még nem rendelkeznek megfelelő technikával, hogy igazán biztonsági rendszerként üzemeljen, vagy pedig borsos költségekkel kell számolni.

 

A fentebb felsorolt jellemzőkön kívül, udvar, raktár, áruház vagy más objektum területén történő telepítésre szánt biztonsági kamera rendszerek kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a működési feltételeket is.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Tippek vőlegényeknek luxus esküvői öltözethez

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom