Isteni vendégváró falatkák karanténszilveszterre

Mint minden ebben az évben, a szilveszter is másképp alakul, mint ahogyan az a korábbiakban megszokott volt. A nagyszabású partik helyett eljött a békés, nyugodt, szűk körű, családi óvébúcsúztatók és a zoomos bulik ideje. Ez utóbbiak pedig egyben bizonyítják azt is, hogy egy ilyen kihívásokkal teli év után is van mit ünnepelni finom falatokkal: egymást.

Éppen ezért adjuk meg a módját az idei szilveszternek is, készítsünk lejátszási listát kedvenc dalainkból, tegyünk fel a nappaliba csillogó, flitterekben gazdag dekorációkat, és állítsuk össze azt a menüt, amivel saját magunkat és szeretteinket megvendégeljük!

A listáról a koktélok mellett nem hiányozhatnak a falatkák sem.

A franciául canapénak nevezett vendégváró falatkákat rendkívül egyszerűen el lehet készíteni, és néhány hozzávaló ügyes kombinálásával számos változatot prezentálhatunk. Az ételek alapja gyakran kréker vagy bruschetta, de gyakorlatilag bármilyen kisebb darabokra vágott kenyérfélét felhasználhatunk. A füstölt lazac és más, különlegesebb húsdarabok mellett prémium minőségű sajtok, friss zöldségek és gyümölcsök is remekül mutatnak az ételeken.

Tökéletes lehet, ha a pirítósra egy kevés fetasajtot morzsolunk, majd karamelizált gyümölcsöt helyezünk a tetejére egy kevés zöldfűszer kíséretében. Szintén remek választás a krékerre kent vajkrém kaporral és füstölt lazaccal. Ízvilágában remekül kiegészíti egymást a hajszálvékony sonkaszelet és a füge is, de a kisebb méretű pitákra uborkákat, garnélát és egy kevés joghurtos öntetet is tehetünk.

Később aztán emelhetjük a szintet, előkerülhetnek a fondük, a zöldfűszeres sajtgolyók, a paradicsomos galetta, a házi készítésű krékerek, és persze minden, amitől a babona szerint az újévben egészséget, gazdagságot várhatunk. Ha hiszünk ezeknek, semmiképp ne kerüljön az asztalra csirke, pulyka és hal, jöhet viszont lencse és rétes minden mennyiségben, hiszen míg előbbi az aprót szimbolizálja, utóbbi a papírpénzeket jelenti meg a népi hiedelemben.

Ez is érdekelhet:
Ezekkel a fogásokkal lesz igazán különleges a karácsonyi menüsor

Hétfogásos menüsort állítottunk össze azoknak, akik ki akarják hozni a maximumot az ünnepi vacsorából.

(Fotók: Getty Images)

finger | újév | vendégváró | food | óév | falatkák

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa