Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni

Romokhoz épült, fantasztikus stúdió és olyan zordan gyönyörű környezet, amivel nehéz betelni.

A Studio Bua építésziroda alakított át egy lakatlan, omladozó parasztházat Izlandon, ami most egy művész stúdiója és nyári otthona egyben. A Londonban és Oslóban működő építészstúdió egyszerre hagyta meg a robusztus, régi betonstruktúrát és épített hozzá újat úgy, mintha az eredeti romok is konceptuálisan egy új házhoz készültek volna.

A Breiðafjörður rezervátumra néző ház földszintjéhez hozzáépült a régi szerkezet egy része, belől pedig nagyon letisztult, skanináv érzetű terek jöttek létre.

A földszinten a hársfa dominál, melytől a terek is kifejezetten levegősnek és világosnak érződnek; a szinten található egy kis nappali, két háló és egy fürdő. A ház felső szintjén pedig a sokszor fával is dolgozó festőművész stúdióját alakították ki.

A bútorok közt nagyon sok mentett darabot találunk, például az összes beltéri ajtó és a mosdótál is egy rejkjaviki újrahasznosító központból származik. Az építészek igyekeztek a lehető legtöbb fényt behozni a házba, a fénnyel pedig jön a döbbenetesen szép kilátás is az óceánpartra és a fjordokra.

(Fotók: Marino Thorlacius)

romos ház | beton | átalakítás | dizájn | rejkjavik

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom