A Facebookon vadásszák a repülőjegyeket a Magyarországon tanuló izraeliek, hogy hazamehessenek harcolni

Az izraeli védelmi miniszter jóváhagyta a tartalékosok széles körű behívását a Hamász Izrael elleni meglepetésszerű támadása után. A Magyarországon tanuló izraeli fiatalok ezt követően kezdték el szabályosan vadászni a repülőjegyeket a közösségi oldalakon.

Megkezdődött a katonák tömeges behívása Izraelben, olyan mértékű mozgósítás zajlik országszerte, amilyenre évtizedek óta nem került sor. A Mandiner vette észre, hogy izraeli-magyar vegyes csoportokban keresnek repülőjegyeket izraeli fiatalok. Ők többnyire Budapesten, Debrecenben és Szlovákia különböző nagyvárosaiban tanulnak és élnek, most pedig haza akarnak utazni, hogy tartalékos katonának álljanak.

„Ha vannak itt olyan emberek, akik ma vagy holnap eladnák a repülőjegyüket Izraelbe, jelezzék! Izraeli diákok vagyunk Budapest / Debrecen / Szlovákia környékéről, akik vissza akarnak térni Izraelbe tartalékosoknak”

– fogalmaznak az egyik csoportban. Az említett posztot már közel háromezren osztották meg.

„Készen állok jegyet venni, ha van eladó” – írják másutt.

Megint máshol az izraeli légitársaságokhoz keresnek összekötő embereket a hazajutás érdekében:

„Ha van az El Al-nak képviselője Magyarországon, aki tud segíteni nekünk a hazajutásban, nagyon boldogok leszünk” – kérnek segítséget.

(Forrás: Mandiner, fotók: Getty)

tartalékos katona | támadás | izrael | hamasz | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom