A világszerte ismert séf és szakácskönyv-író, Jamie Oliver tudja, milyen a jó húsétel. Keresztül-kasul bejárta a világot, megismerte különböző népek konyháit, a voksát azonban mégis egy lassan sült sertéslapocka mellett tette le.
A sertés lapocka elkészítésének a kulcsa a lassú sütés, ami lehetőséget ad a húsnak arra, hogy puhává, omlóssá váljon. Jamie Oliver az ételt egyszer egész egyszerűen a Szent Grálhoz hasonlította és elkészítésének trükkjét is megosztotta.
A sztárséf csontos lapockát használ kedvenc ételének elkészítéséhez. Először bedörzsöli a sertéshúst olívaolajjal, sóval és borssal. Ezt követően egy serpenyőben kérget képez rá, hogy a külső része kellőképpen ropogóssá váljon. Ha ezzel megvan, beteszi a sütőbe és nagyon alacsony lángon addig süti, amíg a hús gyakorlatilag le nem olvad a csontról.
Íme, további tippek Jamie Olivertől a tökéletesen omlós sertéslapockáért:
1. Bátran süthető lassú tűzön akár hat-nyolc órán át is a hús. Az állaga akkor tökéletes, ha egy-két villa segítségével a sertéslapocka könnyen darabokra szedhető.
2. A hús szaftosságának megőrzéséhez érdemes almalével, almaborral, vagy húsleves alaplével locsolgatni.
3. Tálaláskor nem hiányozhat mellőle egy adag almaszósz sem, amitől még ellenállhatatlanabbá válik a fogás.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
sertéslapocka | húsétel | hús | jamie oliver | sertéshús
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!