Tizenkét perc alatt elkészül Jamie Oliver öt hozzávalós lazacos tésztája

Csupán tizenkét percre és öt hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy elkészüljön ez a krémes, füstös spagetti, amit a lazac mellett a tejszín és a spárga koronáz meg.

Jamie Oliver öt hozzávalós receptjeiben csupa olyan fogást vonultat fel, amelyek pillanatok alatt, mindenféle komolyabb főzőtudás nélkül elkészíthetőek, ráadásul elképesztően finomak és tartalmasak is. Pontosan ilyen a lazacos tésztája, aminek igazán tavaszias ízvilágot ad a friss spárga.

Hozzávalók:
  • 350 gramm spárga
  • 300 gramm spagetti tészta
  • 250 gramm lazac
  • 100 milliliter tejszín
  • 1 citrom
Elkészítése:

Első lépés: A spárgát meghámozzuk, a fás végeit levágjuk, a friss részét felszeleteljük.

Második lépés: A tésztát forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük. A főzővizéből egy csészényit félreteszünk.

Harmadik lépés: A lazacot feldaraboljuk és egy serpenyőbe tesszük a spárgával együtt. Amikor a lazackockák átsültek, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáöntjük a tészta főzővizét és a tejszínt, valamint rátesszük a lecsepegtetett tésztát is.

Negyedik lépés: Néhány perc alatt összefőzzük, végül sóval és borssal ízesítjük. Frissen fogyasztjuk.

(Forrás: Jamie Oliver, fotók: Getty Images)

öt hozzávaló | tésztaétel | gyors étel | nagy sztori | könnyű étel | lazac

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa