A sztárséf vegán receptjei alapján összeválogatott menüsort elnézve kicsit sem hiányzik a hús a fogásokból.
Előétel: Articsókás bruschetta
Az előétel legnehezebb része az articsóka meghámozása. El kell távolítani az articsóka leveleinek felét, a maradékot pedig helyezzük egy serpenyőbe és engedjük fel vízzel! Adjunk hozzá néhány fokhagymagerezdet, egy kevés citromlevet, és főzzük addig, amíg a zöldség meg nem puhul! Szűrjük le, tegyük át egy serpenyőbe két-három evőkanál olívaolaj kíséretében, és pirítsuk pár percig!
Amikor aranyszínűek lettek, vegyük le a tűzről, citromlével locsoljuk meg, sózzuk, borsozzuk! Az így elkészült sült articsókák felét pürésítsük, kenjük rá az előkészített bruschettákra, majd helyezzük rá az egészben hagyott darabokat is!
Főétel: Karácsonyi curry
Jamie karácsonyi curryjének alapja a tökéletesre sült, fűszeres karfiol, de padlizsánt és paradicsomot is felhasznál hozzá, a karácsonyi hangulatot pedig kókuszdióval és gránátalmával fokozza.
Az étel elképesztően intenzív ízvilágú, köszönhetően annak, hogy rengeteg friss fűszerrel ízesíti.
Édeskömény, koriander, csilipehely mellett fahéj, kardamom, kurkuma, szegfűszeg, bors, curry és mustármag is szükséges hozzá, így érdemes bevásárlás előtt alaposan átnézni, hogy valóban minden szükséges alapanyagot felírtunk-e. Annak ellenére, hogy viszonylag egyszerűen elkészíthető, hosszú időt, két órát vesz igénybe.
Desszert: Gyömbéres cupcake
A klasszikus cupcake vegán változatába nem kell tojás, növényi joghurt és tej viszont annál inkább. A karácsonyi ízvilágát a frissen reszelt gyömbér és a fahéj hozza meg, az édességét pedig a juharszirup garantálja, különleges ízt is ad a süteménynek.
A tetejére vegán mascarponéból kell habot készíteni, amelyet a kihűlt muffinokra habzsák segítségével szükséges adagolni. A csinos kis tortácskákat frissen reszelt gyömbérrel, apró mentalevelekkel lehet még tovább díszíteni.
(Fotók: Getty Images)
jamie oliver | tipp | vacsora | karácsony | vegán | ünnepi
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!