Ez a hideg és forró változatban is elkészíthető, fűszeres ital lesz a január sztárja

A Penicillin koktél egyszerre fűszeres és édes, amiből tényleg nem hiányzik egyetlen csepp alkohol sem.

Egy alkoholmentes koktél akkor jó, ha a szesz hiányát erős ízekkel, teltebb, testesebb aromákkal kompenzáljuk. Jó megoldás lehet a kókuszkrém, a tojás, vagy a gyömbéres-mézes szirup is. Ez utóbbi csodásan párosítható számos további alkotóelemmel,

gyakorlatilag bármilyen alkoholmentes párlattal, hogy egy zseniális ital kerekedjen belőle.

Hozzávalók:
  • 60 milliliter alkoholmentes párlat
  • 25 milliliter citromlé
  • 25 milliliter gyömbér-mézes szirup
Hidegen:

Az összes hozzávalót egy jéggel megpakolt shakerbe tesszük, hat-nyolc másodpercig erősen rázzuk, majd pohárba töltjük. Citromhéjjal vagy egy darab kandírozott gyömbérrel díszítjük.

Melegen:

Egy írkávés pohárba forró vizet öntünk, hogy átmelegítsük. Körülbelül harminc másodperc elteltével kiöntjük a vizet és egyszerűen a pohárba töltjük az összes hozzávalót. Felöntjük nagyjából két deciliter forró vízzel, fahéjas, szegfűszeges citromkarikával díszítjük.

Szívesen kóstolnál más alkoholmentes koktélt is? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

alkoholmentes | ital | mocktail | tipp | január | koktél

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom