Az utolsók között int búcsút a korlátozásoknak ez az ország

A jövő hónaptól fokozatosan enyhülnek az ország szigorú belépési korlátozásai.

Japán még mindig óvatos, de már készen áll arra, hogy ismét megnyissa a határait. Júniustól több hónapon keresztül tartó, szakaszos újrajnyitási tervvel készülnek.

Fumio Kishida japán miniszterelnök a hétvégén Londonban bejelentette: júniusban enyhítenek a korlátozásokon, de a turisták jelenlegi beutazási tilalmának feloldása csak szakaszosan fog megvalósulni. A szakértők véleményeire hagyatkozva fogják felülvizsgálni az egyes, koronavírus miatt hozott intézkedéseket, úgy vélik ugyanis, hogy

még mindig csak a normalitáshoz való visszatérés időszakában vagyunk.

Japán már százhat ország számára engedélyezte a beutazást,

napi tízezer fős nemzetközi érkezési limit mellett.

A beutazók azonban csak azok lehetnek, akik nem turisztikai céllal érkeznek az országba, hanem például üzleti ügyeik intézése vagy tanulás miatt.

Az enyhítések első lépcsőfokaként ezt a beutazási plafont duplázhatnák meg és júniustól már a tengerentúli turistákat is beengedhetik. A tervek szerint először kisebb turistacsoportok számára nyitják majd meg az országot, mielőtt visszaállna a pandémia előtti rend. A beutazó turizmus korlátozott újraindítását kísérletként kezelik, és ha a fertőzések nem terjednek, akkor az enyhítéseket folytatják.

(Forrás: executivetraveller, fotók: Getty Images)

covid-19 | korlátozás | határzár | japán | korlátozó intézkedések

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom