Nyüzsgő városok, lenyűgöző tájak és világhírű popkultúra: újabb hely hirdetett távmunkás vízumot

Negyvenkilenc ország, köztük az EU-tagállamok állampolgárai legfeljebb hat hónapig tartózkodhatnak az országban.

Japán gazdaságát és nemzetközi versenyképességét a népesség elöregedése veszélyezteti, ezért az ország egyre inkább nyitna a külföldiek felé annak reményében, hogy segítenek javítani ezen a helyzeten. A japán munkaügyi minisztérium szerint jelenleg több mint kétmillió külföldi állampolgár dolgozik az országban, ami soha nem látott mennyiség.

Az új vízumot negyvenkilenc ország állampolgárai igényelhetik, köztük azon nemzetekéi, amelyek adózási egyezményt kötöttek Japánnal vagy vízummentességet élveznek. Európából az uniós országokon kívül Örményország, Fehéroroszország, Grúzia, Izland, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Észak-Macedónia, Norvégia, Szerbia, Svájc, Svájc, Törökország és Nagy-Britannia polgárai kérelmezhetik, Európán kívül pedig az ausztrálok, a dél-koreaiak, a szingapúriak és az amerikaiak is pályázhatnak.

A vízum a magasan képzett szakembereket célozza mg, különösen az informatikai területen dolgozókat. "Meghatározott tevékenységekre" adják, és egyaránt kérhetik azok, akik Japánon kívüli vállalatoknak dolgoznak, vagy külföldi ügyfeleknek szabadúszóként. Ez várhatóan a tengerentúli hirdetőktől bevételt szerző YouTuberekre is vonatkozik majd.

A pályázóknak legalább tízmillió japán jennek (62 672 eurónak, körülbelül 24 millió forintnak) megfelelő éves jövedelemmel és magán-egészségbiztosítással is rendelkezniük kell.

A vízum birtokosai legfeljebb hat hónapig tartózkodhatnak az országban, kétszer annyi ideig, mint a vízummentesen, rövid távra érkező látogatók. A vízumot csak hat hónappal az ország elhagyása után lehet megújítani, a meghosszabbítására nincs lehetőség. A vízumkérelmezőt gyermekei és házastársai is elkísérhetik, ha nekik is van magán-egészségbiztosításuk.

A kérelmezők azonban nem lesznek jogosultak tartózkodási engedélyre, és nem bérelhetnek hosszú távú szállást. A vízumjavaslatot még lehet véleményezni, mielőtt várhatóan március végén bevezetik.

A világ egyik legolcsóbb úti célján ennél kedvezőbb feltételek várják a nomádokat, ebben a csodás karibi paradicsomban pedig akár hosszabb időt is eltölthetünk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

távmunka | japán | vízum | digitális nomád

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram