Játékot keresel? Válassz okosan!

Szinte mindenki emlékszik egy-két olyan játékra, ami ikonikusan megmaradt a gyerekkorából, mint kedvenc játék. Egy mackó, egy baba, egy hintaló, egy kisvonat - bármi, ami bearanyozta a gyerekkorunkat. A mai napig jó szívvel gondolunk vissza ezekre a játékokra, és amikor megszületik a saját gyermekünk, csak bízhatunk abban, hogy neki is akad majd hű társa a kalandos gyermekkori napokban.

Ahhoz azonban, hogy kialakuljon egyfajta kötődés, mindenképpen a megfelelő korban kell megtalálnunk egy-egy játékkal a gyermekünket.

Ha bizonytalan vagy, hogy mikor milyen játékot tégy a keze ügyébe, akkor olvasd el a NiKiCa Bababolt szakértőinek a javaslatait!

A fokozatosság elve

Minden életkornak megvan a maga játékmegfelelője, és érdemes ezt követni, hogy babádnak a lehető legoptimálisabb fejlődési környezetet teremtsd meg.

  1. Az első fázisban a kiságy fölé és a babakocsira szerelhető függő-forgó-zenélő játékok kerülnek színre, és ha a pici felfedezi a kis kezét, utána már rengeteget el tud bíbelődni ezekkel a kellemes színű és hangú, kedves formavilágú játékokkal.
  2. A következő szakaszban megjelenik a játszószőnyeg, amely egy külön világba repíti a gyermeket, számtalan felfedezésre váró hanggal, színnel, formával és textúrával.
  3. A fogzás hozza a következő szintet, ahol színre lépnek a csörgők, rágókák és gyömöszölni való szundikendők.
  4. Ekkor már babád tud ülni, és változik az esti fürdés is: kinyílik a világ, és a számtalan variációban fellelhető fürdőjátékok még a fürdés kötelező jellegét is elfeledtetik a kis lurkókkal.
  5. Egyéves kor után pedig már jócskán belecsaphattok a készségfejlesztő játékokba, ahol színekről, formákról tanul, mozgását fejleszti úgy, hogy közben játszik.

A fentieket siettetni kár, nem jó a kudarcélmény, a félretolt, élvezhetetlen játék sem a babának, sem a szülőknek.

A kevesebb néha több

Természetes igény a szülők részéről, hogy minél többet szeretnének adni a gyermeküknek, de a szakértők folyamatosan figyelmeztetnek: a túl sok játék épp ellenkező hatást ér el. Azt várnánk, hogy szépen sorra véve mindegyikkel ügyesen eljátszik majd a gyermekünk, aki ehelyett csak áll és néz megzavarodva.

A bőség zavara sokkolóan hat a picikre, a túl sok információtól hamar telítődnek, és a feszültség kicsapódik.

Így hát szelektálj, hogy csak pár játék legyen elöl, a többit rakd el, pár hetente rotáld őket, és figyeld meg, a rég elfeledettnek hitt játék előkerülése sok szabad és nyugodt percet fog okozni neked.

Ha a fentiek tükrében úgy érzed, van még hova bővíteni a játékparkotokat, akkor válogass kedvedre a NiKiCa Bababolt mesés gyerekjátékai közül!

Minden gyermek más

Végezetül fontosnak látjuk kihangsúlyozni, hogy minden gyermek más. Ami az egyiket leköti, a másikat hidegen hagyja. Ne aggaszd hát magad azon, hogy a babád nem akar formabedobózni, csinálja nyugodtan azt, amihez kedve van.

Talán egy a közös minden gyermekben: második blikkre a játék csomagolása mindig izgalmasabb számukra, mint maga a játék, így ha jót akarsz magadnak, ne dobd ki egyből! Jól jöhet még, ha öt perc nyugira vágysz!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom