Játékot keresel? Válassz okosan!

Szinte mindenki emlékszik egy-két olyan játékra, ami ikonikusan megmaradt a gyerekkorából, mint kedvenc játék. Egy mackó, egy baba, egy hintaló, egy kisvonat - bármi, ami bearanyozta a gyerekkorunkat. A mai napig jó szívvel gondolunk vissza ezekre a játékokra, és amikor megszületik a saját gyermekünk, csak bízhatunk abban, hogy neki is akad majd hű társa a kalandos gyermekkori napokban.

Ahhoz azonban, hogy kialakuljon egyfajta kötődés, mindenképpen a megfelelő korban kell megtalálnunk egy-egy játékkal a gyermekünket.

Ha bizonytalan vagy, hogy mikor milyen játékot tégy a keze ügyébe, akkor olvasd el a NiKiCa Bababolt szakértőinek a javaslatait!

A fokozatosság elve

Minden életkornak megvan a maga játékmegfelelője, és érdemes ezt követni, hogy babádnak a lehető legoptimálisabb fejlődési környezetet teremtsd meg.

  1. Az első fázisban a kiságy fölé és a babakocsira szerelhető függő-forgó-zenélő játékok kerülnek színre, és ha a pici felfedezi a kis kezét, utána már rengeteget el tud bíbelődni ezekkel a kellemes színű és hangú, kedves formavilágú játékokkal.
  2. A következő szakaszban megjelenik a játszószőnyeg, amely egy külön világba repíti a gyermeket, számtalan felfedezésre váró hanggal, színnel, formával és textúrával.
  3. A fogzás hozza a következő szintet, ahol színre lépnek a csörgők, rágókák és gyömöszölni való szundikendők.
  4. Ekkor már babád tud ülni, és változik az esti fürdés is: kinyílik a világ, és a számtalan variációban fellelhető fürdőjátékok még a fürdés kötelező jellegét is elfeledtetik a kis lurkókkal.
  5. Egyéves kor után pedig már jócskán belecsaphattok a készségfejlesztő játékokba, ahol színekről, formákról tanul, mozgását fejleszti úgy, hogy közben játszik.

A fentieket siettetni kár, nem jó a kudarcélmény, a félretolt, élvezhetetlen játék sem a babának, sem a szülőknek.

A kevesebb néha több

Természetes igény a szülők részéről, hogy minél többet szeretnének adni a gyermeküknek, de a szakértők folyamatosan figyelmeztetnek: a túl sok játék épp ellenkező hatást ér el. Azt várnánk, hogy szépen sorra véve mindegyikkel ügyesen eljátszik majd a gyermekünk, aki ehelyett csak áll és néz megzavarodva.

A bőség zavara sokkolóan hat a picikre, a túl sok információtól hamar telítődnek, és a feszültség kicsapódik.

Így hát szelektálj, hogy csak pár játék legyen elöl, a többit rakd el, pár hetente rotáld őket, és figyeld meg, a rég elfeledettnek hitt játék előkerülése sok szabad és nyugodt percet fog okozni neked.

Ha a fentiek tükrében úgy érzed, van még hova bővíteni a játékparkotokat, akkor válogass kedvedre a NiKiCa Bababolt mesés gyerekjátékai közül!

Minden gyermek más

Végezetül fontosnak látjuk kihangsúlyozni, hogy minden gyermek más. Ami az egyiket leköti, a másikat hidegen hagyja. Ne aggaszd hát magad azon, hogy a babád nem akar formabedobózni, csinálja nyugodtan azt, amihez kedve van.

Talán egy a közös minden gyermekben: második blikkre a játék csomagolása mindig izgalmasabb számukra, mint maga a játék, így ha jót akarsz magadnak, ne dobd ki egyből! Jól jöhet még, ha öt perc nyugira vágysz!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom