Hat jeges desszert, ami jobban esik a kánikulában a fagyinál

A kánikulában mindig jól jön valami hideg, édes és frissítő desszert. Körbenéztünk, mivel hűsítik magukat a világban Dél-Amerikától Ázsián át Európáig egy-egy forró nyári napon, hogy bebizonyítsuk, vannak alternatívái a fagylaltnak

Mexikó: Paleta

A paleta első ránézésre olyan, mint egy pálcikás jégkrém, valójában azonban krémes és lágy tölteléke van, ami már az első falatnál elkezd kifolyni belőle.

A desszert fagyasztott része többnyire gyümölcsből készül, amihez agávét vagy mézet adnak.

Általában téglalap formájúak és jóval nagyobbak a klasszikus jégkrémeknél.

India: Kulfi

A tejalapú édesség nagyjából úgy készül, mint a fagylalt, egy nagy különbség azonban van a kettő között: nem habosítják levegővel, így sokkal sűrűbb, fagyasztott pudingra hasonlító végeredményt kapnak.

Indiában sáfránnyal, dióval és kardamommal ízesítik.

Olaszország: Granita

A granita leegyszerűsítve jégkása, amit a világ számos pontján megkóstolhatunk. Egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári desszert, ami általában vízbázisú, teljesen tej- és gluténmentes, így az ételérzékenyek számára is remek alternatíva.

Japán: Kakigori

A kakigori megjelenésében egy sima, díszes fagyira hasonlít, ez azonban puszta megtévesztés. A jeges desszert a 19. század óta töretlenül népszerű, köszönhetően krémes állagának, amit sűrített-tej felhasználásával érnek el.

Az alján általában forrásvízből készült jég van, rajta szirup, a tetején pedig a híres sűrített tej,

ami tényleg ellenállhatatlanná varázsolja az egyszerű édességet.

Kanada: Maple Taffy

A forró juharszirupot jégre öntik, ami megdermed és tulajdonképpen cukorkát hoz létre. Kanadában olyan népszerű a desszert, hogy tematikus fesztiválokat is szerveznek köré.

Fülöp-szigetek: Halo-Halo
A Halo-Halo hasonlít a japán jeges édességhez, hiszen ez is jégalapú és sűrített tejet is tartalmaz, azonban trópusi gyümölcsökkel, diófélékkel, magvakkal dúsítják, így zseniálisan keverednek benne az ízek és a textúrák.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

nyári étel | desszert | édesség | nagy sztori | nyári ételek

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően
Hirdetés