Sztrájkba kezdtek a jegyellenőrök, hatalmas káoszt okoztak a vasúti közlekedésben Franciaországban

A jegyellenőrök sztrájkja jelentős fennakadásokat okozott pénteken a vasúti közlekedésben Franciaországban. A munkabeszüntetés folytatódik egész hétvégén, miközben az iskolai síszünet miatt sokan indultak útnak.

A vonatok csütörtökön este 8 óra és hétfő reggel 8 óra között jelentős fennakadásokkal közlekednek - figyelmeztetett előre az állami vasúttársaság, az SNCF.

A nagysebességű vonalakon a felére csökkent a szolgáltatás, és fennakadások vannak az európai útvonalakon, például a Párizs és London között közlekedő Eurostar vonalon is. A szuperexpressz, a TGV minden régióban közlekedik, de nem minden francia tud majd utazni - jelezte csütörtökön Christophe Fanichet, az SNCF utazási igazgatója.

Elsőbbséget élveznek azok a vonatok, amelyekre minden jegy elkelt,

és februárban (a síszünet miatt) ezek az Alpokban közlekedő vonatok - tette hozzá, anélkül, hogy megemlítette volna a Pireneusok síparadicsomaiba közlekedő járatokat.

Az alpesi üdülőhelyekre tartó és onnan induló vonatok, amelyekre mindegy jegy elkelt, menetrend szerint indulnak, más útvonalakon, például a délnyugati Bordeaux irányába Párizsból a vonatok hatvan százalékát törölték.

Az utasokat, akiket szerdán SMS-ben és e-mailben értesítettek, arra kérte az SNCF, hogy amennyiben lehetséges, halasszák el az utazásukat.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

sztrájk | franciaország | jegyellenőr | vonat

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram