Május elején tartják a Szlovén Filmnapokat a Toldiban

Idén május 6. és 8. között rendezik meg online a Szlovén Filmnapokat a Toldi Távmoziban, ahol három kortárs szlovén filmet láthat a magyar közönség.

Az 5. Szlovén Filmnapok idei műsorában szerepel Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotása, Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című filmje és a Féltestvérek című dráma-vígjáték.

A Frenk vagyok című alkotás történetében a címszereplő gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Közben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette.

Szlovénia Oscar-nevezettje, A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű alkotás a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni otthonukból. Gregor Bozic filmje a tavalyi Szlovén Filmfesztiválon tizenkét díjat nyert.

Damjan Kozole Féltestvérek című filmjének középpontjában egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll. A film a 2019-es Karlovy Vary-i Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, és több nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt.

A filmnapokat a Szlovén Filmközpont, a Budapest Film Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetsége szervezi, a vetítések este 20:30-kor kezdődnek, a jegyelővétel pedig április 29-én.

Május harmadikáig pedig feltöltekezhetsz művészi élményekkel az OFF Biennálé április 23-án indult folyamatos programjain, ha pedig nem láttad ezt a csodálatos flamencotáncos videót Budapestről, azonnal pótold!

(Forrás: MTI)

szlovénia | filmnapok | fesztivál | szlovén | jegyek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom