Romániában június elsejétől tovább lazítanak a korlátozásokon

Romániában június elsejétől tovább lazítanak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon.

Egyebek mellett engedélyezik a magánrendezvények szervezését, és zárt térben sem lesz kötelező a védőmaszk viselése azokon a munkahelyeken, ahol legfeljebb öt ember dolgozik, és mindenki megkapta a védőoltást.

Június elsejétől engedélyezik a lakodalmak, keresztelők és más magánrendezvények megszervezését, szabadtéren legfeljebb 70, zárt teremben legfeljebb 50 résztvevővel, amelybe a 16 év alatti kiskorúakat nem számolják bele. A létszámot nem korlátozzák, ha a szervező garantálja, hogy a rendezvényen kizárólag beoltottak vesznek részt.

Brassó

A szabadtéri kulturális rendezvényeken továbbra is csak védettséggel rendelkező – beoltott, tesztelt vagy a betegségen átesett – nézők lehetnek jelen, de az eddigi ötszázról ezerre növelik az engedélyezett létszámot.
Június elsejétől visszatérhetnek a védettséggel rendelkező nézők a fedettpályás sportesemények lelátóira is, de – a szabadtéri sporteseményekhez hasonlóan – a férőhelyek legfeljebb 25 százalékát foglalhatják el. Újdonság, hogy az arénák bejáratánál oltóközpontokat állítanak fel, és azok is bemehetnek, akik közvetlenül az esemény előtt oltatják be magukat.

Temesvár

A színházi előadásokon, egyéb zárt térben tartott rendezvényeken, valamint a vendéglőkben a terem befogadóképességének 70 százalékára emelik (az eddigi 50-ről) az elfoglalható helyek engedélyezett maximális számát. Ezt a korlátozást is át lehet lépni, ha valamennyi jelenlévő be van oltva.

Nagyszeben

Június 1-jétől ezentúl azok a Romániába a turisztikai céllal érkező külföldiek is karanténmentesen beléphetnek, akik igazolják, hogy átestek a betegségen, és a koronavírus-fertőzés kimutatásától legalább 14, de nem több mint 90 nap telt el.

Ez is érdekelhet:

Így járhatod be nyártól vonattal Európát

Több nemzetközi járat az eredeti menetrenddel és kapacitással indul újra.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

nagyvárad | brassó | kolozsvár | temesvár | nagyszeben

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom