Biztonságos most a Fekete-tengerhez utazni? Ezért maradnak el a turisták Bulgária szerint

A bolgár Fekete-tenger partján működő turisztikai vállalkozások körében elterjedt vélemény, hogy az utazók a környezetszennyezéstől tartanak, és ezért estek vissza a foglalások.

A félelem nem teljesen alaptalan, ugyanis a katasztrófa során keletkezett törmelék, amelyben fel nem robbant aknák is találhatók, a Dnyeperen egészen Ukrajna Fekete-tengeri partvidékéig sodródott. Bolgár szakértők azonban az ország partjainál nem találtak bizonyítékot a szennyezésre.

A Napospart

Mint Yamor Dimitrov, a bolgár vízügyi hatóság munkatársa elmondta,

a Fekete-tenger északi partvidékén eddig vett mintákban nem mutatható ki megemelkedett szennyezésmennyiség, és már tavaly június óta így van.

Az idegenforgalmi szakemberek más tényezőket is látnak a látogatószám csökkenése mögött, és olyan is van, aki szerint az ország turisztikai ajánlatai egyszerűen nem elég vonzóak, és a hibát nem kívül kell keresni, hanem a termékek szerkezetében és minőségében.

Akárhogy is, az biztos, hogy Bulgária továbbra is Európa egyik legmegfizethetőbb tengerparti úti célja.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

gát | gátszakadás | fekete-tenger | Bulgária | Kahovka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom