Tizenhárom év után először lehet kirándulni ezen a hihetetlen túraútvonalon

A több mint egy évtizeddel ezelőtt hatalmas tűzkárokat szenvedett kaliforniai túraútvonalat ismét birtokukba vehetik a kirándulók.

A Big Sur Pfeiffer vízeséshez vezető túraút június 18-án nyílt meg újra a kirándulók előtt azután, hogy tizenhárom évvel ezelőtt elképesztő méretű tűzkárokat szenvedett. Akkor megsemmisült a Pfeiffer-vízesés nyomvonalának infrastruktúrájának nagy része, beleértve a hidakat, korlátokat, lépcsőket, táblákat és falakat.

A kaliforniai állami parkok és a Save the Redwoods League természetvédelmi csoport erőfeszítéseinek köszönhetően azonban a terület most megújult, minden eddiginél látványosabb túrákra csábítva.

A Pfeiffer-vízesés nyomvonalának egyik legimpozánsabb újdonsága az a híd, amely a Pfeiffer Redwood Creek szakadék felett húzódik. A híd elvezeti a gyalogos forgalmat a meder alól, annak érdekében, hogy az ökoszisztémát meg tudja védeni. Emellett hihetetlen kilátást nyújt a túrázóknak a szakadékra és a vízesésekre. Az ösvény további fejlesztései közé tartozik a több mint 4500 négyzetméter aszfalt és beton cseréje egy esztétikusabb, és végső soron fenntarthatóbb földútra.

Megújultak a túraút mellett kihelyezett táblák is, amelyek a vörösfákról, a klímaváltozásról, a vízesésről nyújtanak értékes információkat. A Big Sur-hoz tett kirándulást azonban érdemes összekötni a környék más látnivalóinak felfedezésével is, az Esalen Hot Springs például az éjszakai fürdőzés élményét biztosítja a látogatók számára.

A nyugodt nyaralás nem  jelent egyet az unalmassal. A személyre szabható luxusutakat szervező brit Original Travel új csomagjaiban például igen vonzó ajánlatokból lehet szemezgetni; közös bennük, hogy az út során végig zenben érezheti magát az ügyfél, miközben csodás tájakon jár és különféle kultúrákkal ismerkedik meg. Mutatunk is néhány figyelemre méltó lehetőséget.

(Fotók: Getty Images)

utazás | túra | kirándulás | nemzeti park | vízesés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom