Találtak az oroszok egy titkos kiskaput: ezzel a vonattal áramlanak az Unióba

A balti országok most nem fogadják szívesen az orosz állampolgárokat, és különböző intézkedésekkel próbálják megakadályozni az utazásukat. Az oroszok azonban találtak egy kiskaput.

Ez pedig nem más, mint az Oroszországból Kalinyingrádba vezető vasútvonal, amely Litvánián halad keresztül. A washingtoni székhelyű Center for European Policy Analysis (CEPA) nevű intézmény friss jelentése szerint

2023-ban közel tizennégyezer ember árkezett ezen az útvonalon az EU-ba, ami ötszörös növekedést jelent az előző évhez képest.

Kalinyingrád

A kalinyingrádi tranzitútvonal 2022 júniusában került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor Litvánia megtiltotta a szankciókkal sújtott áruk vasúti szállítását a városba és onnan el. A Kreml heves reakcióját követően azután visszavonta ezt a döntést.

A vonaton az utasok számát végül háromszázra korlátozták, de a további intézkedéseket illetően Litvánia bizonytalan, mert a vonaton más országok állampolgárai is szoktak utazni.

Litvániában egyébként az utóbbi időben több új vonat is indult.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

Kalinyingrád | oroszok | vonat | vasút | litvánia

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom