Az egyik legvágyottabb török úti cél hamarosan még könnyebben elérhetővé válik

A régió repülőterén végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően az utaskapacitás több mint kétszeresére nőhet, így Kappadókia soha nem látott közelségbe kerülhet.

Kappadókia már most Törökország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, és hamarosan a régió csaknem megháromszorozhatja látogatói számát. Mindez a repülőterén végrehajtott nagyszabású fejlesztéseknek köszönhető.

Mint ismert, a munkálatok a Kayseri repülőtéren még 2020 novemberében kezdődtek. Abdulkadir Uraloğlu közlekedési és infrastrukturális miniszter nemrég pedig azt is jelentette be, hogy a vadonatúj terminálépület kivitelezése az utolsó szakaszához érkezett.

Ez a régió számára hatalmas jelentőséggel bír, hiszen a bővítésnek köszönhetően az utasokat jobb parkolási lehetőségek, kényelmesebb váróhelyiségek és megnövekedett számú repülőgépparkolók várják majd.

A miniszter nyilatkozata szerint a projekt nagymértékben növelni fogja az éves utaskapacitást is, ami 2,5 millióról hatmillióra emelkedhet a térségben.

Kappadókia híres lenyűgöző tájáról, melyet a torony és kúp formájú, lágy vulkáni kőzetek határoznak meg. A hőlégballonos túrák hihetetlenül népszerűek és jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a turisták a csodálatos kilátásban gyönyörködjenek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

törökország | reptér | fejlesztés | Kappadókia | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram